Recepten met limoncello

Onze limoncello smaakt niet alleen puur heel lekker, je er ook heerlijke cocktails en desserts mee maken. Hieronder hebben wij de lekkerste recepten met limoncello voor je verzameld.

Limoncello-citrustaartje

10 personen

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 50 gram poedersuiker
  • 75 gram olijfolie
  • 225 ml limoncello
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 500 gram ricotta|
  • 150 gram suiker
  • 2 biologische eieren, grote maat

Bereidingswijze:

  1. We gaan eerst de bodem maken. Doe de bloem, poedersuiker en een snuf zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en doe daarin de olijfolie, vanille extract en 75 ml limoncello. Meng alles met een vork door elkaar tot je een bal hebt gemaakt en kneed dit dan door. Doe het dan terug in de bak en dek dit af met folie. Laat dit 30 minuten rusten.
  2. Na 30 minuten kun je het deeg uitrollen over je aanrechtblad, tot ongeveer 3 mm dikte. Daarna rol je het uit over een springvorm van 25 centimeter en druk het tegen de rand aan. Snij de randjes bij en plak de scheurtjes dicht. Prik met een vork gaatjes in de bodem en dek dit weer af met plastic folie. Laat de bodem dan anderhalf uur rusten in de vriezer.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de deegbodem in 25 minuten blid tot hij mooi goudbruin van kleur is.
  4. Nu gaan we de vulling maken. Meng de ricotta, 150 ml limoncello, suiker en eieren goed door, tot je een glad geheel hebt.
  5. Giet het mengsel in de springvorm en bak de taart nog 30 minuten af in de oven.
  6. Laat de taart afkoelen op een rooster, zodat de binnenkant ook mooi opstijft. Je kunt er nu nog wat poedersuiker overheen doen, en natuurlijk een glas limoncello naast schenken.

Limoncello-tiramisù met witte chocolade:

limoncello in de bus woerden

4 personen

Ingrediënten:

  • 120 ml limoncello
  • 20 lange vingers, wij tippen de Italiaanse Savoiardi
  • 420 gram mascarpone
  • 2 eieren, gesplitst
  • 100 gram witte chocolade
  • 6 el poedersuiker

Bereidingswijze:

  1. Drenk de lange vingers stuk voor stuk in limoncello, en bedek de bodem van een grote schaal helemaal met de lange vingers. Vind je dit wat heftig? Je kunt de limoncello ook verdunnen met een beetje water.
  2. Pak een vetvrije kom, en meng hierin de mascarpone, samen met de resterende limoncello, eidooiers en poedersuiker lobbig.
  3. Smelt de witte chocolade in een rvs kom, boven een pan water tegen de kook aan.
  4. Sla de eiwitten in een vetvrije kom stijl en spatel ze dan voorzichtig door de mascarpone.
  5. Voeg als laatste de witte chocolade toe.
  6. Bedek de lange vingers met dit mengsel, en zet het minimaal 10 uur in de koelkast.
  7. Je kunt de tiramisu nog garneren met citroenrasp en witte chocolade rasp voor het serveren.

Sgroppino:

4 personen

Ingrediënten:

  • 100 ml limoncello
  • 200 ml prosecco spumante
  • 5 grote bollen vanille-roomijs
  • 5 grote bollen citroen-
  • sorbetijs

Bereidingswijze:

  1. Doe het ijs in een kom en schenk daarover de prosecco en limoncello.
  2. Meng dit goed, met een staafmixer is dit het makkelijkste.
  3. Je kunt het gelijk serveren in een flûte, of wijnglas.
  4. Garneren is bij deze topper niet nodig, een lange lepel of rietje is wel fijn.

Limonsecco:

Ingrediënten:

  • 50 ml limoncello
  • 150 ml prosecco spumante, extra dry
  • IJsblokjes
  • Citroenschijfjes

Bereidingswijze:

  1. Vul een wijnglas met veel ijsblokjes
  2. Schenk de limoncello eroverheen
  3. Vul het glas verder met een goede kwaliteit, droge prosecco.
  4. Garneer af met citroen of limoenschijfjes en een rietje.

Limoncello Stormy:

Limoncello Woerden

Ingrediënten:

  • 30 ml limoncello
  • 20 ml rum
  • 150 ml gemberbier Fever Tree
  • IJsblokjes
  • Takje munt

Bereidingswijze:

  1. Vul een tumbler glas met ijsblokjes.
  2. Schenk met een maatje alle sterke drank over het ijs.
  3. Top de drank af met het gemberbier. Naar smaak kun je iets meer of minder dan 150 ml toevoegen, net hoe pittig je de cocktail wilt drinken.
  4. Garneer met een takje munt en rietje.

Limon-tonic:

Ingrediënten:

  • 50 ml limoncello
  • 150 ml tonica (liefst van Pellegrino of Lurisia)
  • Munt
  • IJsblokjes
  • Citrus, zoals grapefruit of limoen

Bereidingswijze:

  1. Vul een tumbler glas met ijsblokjes.
  2. Schenk met een maatje de limoncello over het ijs.
  3. Top de drank af met de Italiaanse tonic.
  4. Garneer met munt, grapefruit en een rietje.
biologische limoncello woerden

"WELK reCept ga jij maken"

Salute!