Benieuwd hoe wij onze traditionele citroenlikeur maken?

De onbespoten citroenen komen binnen via onze leverancier Philbère, die met zorg de mooiste Italiaanse citroenen kiest uit de regio Amalfi. De citroenen worden vervolgens allemaal met de hand geschild en staan daarna weken in glazen potten met pure alcohol om alle mooie geuren en kleuren af te geven.

Limoncello Woerden

Bereiding

Na minimaal 6 weken maken wij zelf suikerwater, zeven we de citroenen uit de potten met alcohol en vermengen wij het suikerwater en de alcohol. Als dit goed is afgekoeld, houd je een mooie diepgele citroenlikeur over met een alcoholpercentage van 40 procent. Om zeker te zijn dat deze nét zo lekker is als altijd, zetten we gelijk een fles ijskoud en proeven we dit voor jou voor.

Salute! Het voordeel van een baan in de limoncello.

Helemaal goed op smaak?

Dan wordt alle limoncello gebotteld in verschillende flesjes, afgesloten met een beugeldop of schroefdop en gestickerd. De doosjes worden gevouwen met daarin de limoncello, koekjes, een handgeschreven kaart en opvulling om te zorgen dat het hele pakketje veilig in de brievenbus terecht komt bij de ontvanger.

ben jij fan?

Bestel meteen een fijne fles voor jezelf van 0,5 liter via onze website voor in de vriezer. Want geloof ons: na deze limoncello, wil je nooit meer anders.

"fris en zeker niet te zoet"

Salute!